Kees_Marks

Kees Marks

In 1984 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor fysiotherapie in ’s-Hertogenbosch (nu verbonden aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven).
De eerste jaren heb ik gewerkt als medewerker in een 1e lijnpraktijk (“particulieren praktijk”), waarna ik midden- jaren ’80 ben gestart met een praktijk Fysiotherapie in Beek en Donk en daarin samengewerkt met diverse collega’s.

Vanaf het moment van afstuderen voor de basisopleiding, heb ik met het volgen van workshops/ cursussen en opleiding mijn kennis bijgehouden en ontwikkeld. Dit heeft geleid tot:

– Registratie in het het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie als “Algemeen Practicus”.

– Diploma voor sportfysiotherapeut IAS (PRT-methode) en MSU Echografist.

– Na- en bijscholing van het ReHa-boom principe.

– Certificering  Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde.

* Manuele Therapie volgens Mulligan-Concept.

* Medical Taping Concept (“Fysio-tape / Kinesio-tape / Cure-tape”).

* Therapeutisch tapen.

Ruim 28 jaar ben ik betrokken bij de voetbalclub RKSVV Sparta 25 en de begeleiding van de sportieve prestaties van de selectiespelers. In de loop der jaren ben ik in contact gekomen met diverse sporters in o.a. volleybal, tennis, tafeltennis, handbal, turnen, rolschaatsen en hockey met hun blessures / beperkingen bij de sport.

In de dagelijkse praktijk behandel ik uiteenlopende klachten en problemen van en aan het bewegingsapparaat en post-operatieve situaties. Hierbij is een direct contact met de verwijzer een vast gebruik.

Bij de klachten en beperkingen aan het bewegingsapparaat, heeft het brede scala van behandelingsmogelijkheden van de moderne fysiotherapeut mijn belangstelling. Als specialistische all-round fysiotherapeut / ervaringsdeskundige zie ik het als een uitdaging, om te gaan met de mogelijkheden en beperkingen in het herstel van heel-de-mens.