Een veilige en effectieve manier van mobiliseren – 100% pijnvrij behandelen.
Muligan1

Therapie volgens Mulligan is een behandelwijze, die door de Nieuw-Zeelandse manueel therapeut Brian Mulligan werd ontwikkeld en rond 1990 naar Europa is gekomen. Het bleek een waardevolle aanvulling  te zijn op de tot dan toe gangbare manueel therapeutische handgrepen. Hij combineerde de door de therapeut uitgevoerde “passieve” technieken met actieve inzet van de patient bij zijn technieken.

Muligan3

Bij deze technieken volgens Mulligan wordt uitgegaan  van “standsproblemen” of “sporingsproblemen” in het verglijdingsmechnisme van gewrichtdelen en de daarbij betrokken spieren / weke delen. Door problemen ( “ontsporing”)  kan het bewegingsapparaat een oorzaak zijn van klachten. Door de juiste weg weer te laten inslijpen met behulp van duw-, trek- of schuiftechnieken, al dan niet ondersteund door een tractieband, kan het gewricht weer langzaam zijn natuurlijke beweging terug krijgen en klachten worden bestreden.

Muligan2

Naast gewrichts- en spierklachten zijn ook reflectoire klachten, zoals hoofdpijn en duizeligheid, volgens de methode Mulligan te bestrijden. Ook zijn met deze technieken bijv. klachten aan de knie te bestrijden met behandeling van de enkel.

KM_Logo_GS